Categorie├źn
Geen categorie

Omgaan met verzuim in je onderneming

Verzuim is een grote last voor ondernemers. De druk op je budget neemt niet af wanneer een werknemer ziek wordt en het kan voelen als een strop om je nek. Het werk gaat immers door en voor iedere dag waarop jouw werknemers verzuimen moeten de werkzaamheden doorgang vinden. Of dat nu wordt gedaan door andere collega's, of het aantrekken van nieuw personeel, uitzendkrachten of zelfs stagiaires, de druk op je organisatie is een zorgelijke kwestie. Hoe ga je om met verzuim? Bestrijd je de symptomen, of ga je op zoek naar de oorzaak? Met name kleine en middelgrote bedrijven hebben niet altijd de gelegenheid om tijdig in te spelen op ontevredenheid, werkstress of dreigende burn outs. Toch is het voorkomen beter dan genezen. Door een HR-adviesbureau in te schakelen kun je op management-niveau omgaan met verzuim en vervelende situaties voorkomen.

Advies op maat

Een HR-adviesbureau adviseert op maat en ontzorgt jouw organisatie in talloze kwesties en vraagstukken. Één van de belangrijkste situaties waarin een HR-adviesbureau kan ondersteunen is het geoorloofde én ongeoorloofde verzuim van medewerkers. Verzuim kan enorm worden teruggedrongen door preventieve maatregelen te treffen. Door tijdig op de hoogte te zijn van ontevredenheid op de werkvloer, een te hoge werkdruk en zelfs de privésituaties van deze werknemers, kun je langdurig verzuim voorkomen. Maar ook incidenteel verzuim in de vorm van hoofdpijntjes, zich-niet-lekker-voelen en zelfs te laat komen kan hevig worden teruggedrongen met de juiste instelling.

Van verzuim tot uitbreiding

Een HR-adviesbureau ontzorgt en ondersteunt op het gebied van ontwikkelingen, innovaties, maar ook uitbreiding of krimp in je bedrijf. De communicatie met je werknemers en deskundig advies aan je management-staf maakt het runnen van je onderneming een stuk gemakkelijker. Minder zorgen, minder onzekerheden en een veel betere grip op de werkelijkheid. Op die manier kun je de focus veel beter leggen op je core business en andere zaken die jouw aandacht vereisen. Van verzuim tot uitbreiding; Met een HR-adviesbureau aan je zijde sta je sterk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *